Het gietwerk is niet altijd het eindproduct. Om het gewenste eindresultaat te bereiken, kan het gietwerk nog worden bewerkt. Het bewerken van gietstukken is een van onze specialiteiten waarin we zeer veel ervaring en expertise hebben. Wat zijn de mogelijkheden bij het bewerken van gietwerk?

Aluminium nabewerken – gieterij Klava als specialist

Klava was het eerste Nederlandse bedrijf die een combinatie van gietwerk en CNC-bewerkingen onder één dak aanbood. Onze kennis en ervaring dragen niet alleen bij aan de kwaliteit van uw aluminium product. Ook het bewerken van gietwerk doen we met de grootste zorg en expertise in de gieterij. Complexe toepassingen worden hierbij niet geschuwd. En uiteraard: alles efficiënt en op tijd. Dat levert u als klant de nodige tijdsbesparing op, met alle voordelen van dien.

Aluminium bewerken – de mogelijkheden

Om kwaliteit en efficiëntie in het productieproces te garanderen heeft Klava de aluminium productie met tal van bewerkingen onder één dak gebracht. Of het nu gaat om CNC- of handmatige bewerkingen, om oppervlaktebehandelingen als lakken of anodiseren: alle manieren om aluminium te bewerken sluiten naadloos op elkaar aan. Zo kan Klava de levertijden continu bewaken en haar klanten de grootst mogelijke flexibiliteit bieden.

Lees meer over onze verschillende bewerkingstechnieken.

Aluminium bewerken – kwaliteit tijdens assemblage

Na alle zorg en tijd die is besteed aan het ontwerp, de productie en de nabewerking van uw product, is het natuurlijk zaak de kwaliteit ook tijdens de assemblage te garanderen. Daarom voorziet Klava in een montageplan, voordat onderdelen tot een compleet eindproduct worden geassembleerd. Afhankelijk van de complexiteit van het gietwerk worden de verschillende controlepunten bepaald. Zo kunnen eventuele afwijkingen tijdig worden geconstateerd en bijgesteld.

Aluminium nabewerken – van alle markten thuis

Bij Klava hechten we veel waarde aan het steeds sneller en zonder afwijkingen leveren van complete producten of halffabricaten. We ontzorgen graag en bieden dan ook tal van mogelijkheden om zoveel een adviserende als uitvoerende rol in het proces te hebben.
Zo is een compleet halffabricaat voor onze klanten vaak een product dat vervolgens weer ingebouwd moet worden in een eindproduct. Klava kan het inbouwen van een halffabricaat in een sub-assembly van de klant verzorgen in onze gieterij. Hierbij worden op verzoek ook benodigde subonderdelen als bevestigingsmaterialen of kunststofonderdelen geassembleerd.

Een en ander betekent voor klanten niet alleen de besparing van een extra assemblagestap, maar ook het wegvallen van de coördinatie en de naadloze onderlinge afstemming van de diverse leveranciers binnen het montageplan.

Ontdek de werkwijze van Klava

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Hieronder vindt u een 3D Demo van één van onze opdrachten. Voor het bedrijf Enraf heeft Klava het chasis ontwikkeld voor een vitaal onderdeel van een niveaumeter, die de vloeistofhoogte meet in een opslagtank. Klava had hierin een adviserende én uitvoerende rol.

Heeft u na het zien van de video nog vragen over de werkwijze van Klava? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen onze aluminium gieterij? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze adviseurs staan u graag te woord en een offerte aanvragen is zeer eenvoudig.